Var rädd om er, därute!

Jag tycker inte det är svårt att förstå att världens nuvarande ledarskap ser det som nödvändigt med en ledare som kan samordna och ställa tillrätta de problem man lyckats skapa mellan folk. Speciellt när man ser på situationen i Mellanöstern. I dag är det allas krig mot alla precis som Jesus sa. Det har lett till att man i olika sammanhang sagt att vi behöver en världsregering med en ledare. Den globala världens problem måste lösas med globala metoder!

En ledare som ges globala befogenheter. Vad betyder globala befogenheter? Demokrati är uteslutet. Och människorna kommer att få den ledaren. Kommer det att bli fred på jorden då? Ja kanske, men först efter den tid som bibeln kallar den stora ”vedermödan”, Vedermödan ligger före i händelsekedjan. Har det funnits en tid med beteckningen vedermöda tidigare. Ja kanske det partiellt har förekommit men omfattningen av den vi kan ana ligger framför.

”Se till att ingen bedrar er. Många ska komma i mitt namn och säga: Jag är Messias , och de ska bedra många. När ni får höra stridslarm och rykten om krig, bli då inte förskräckta. Sådant måste komma, men det är ännu inte slutet. Folk ska resa sig mot folk och rike mot rike. Det ska bli jordbävningar på många platser, det ska bli svält. Börjar vi känna igen oss nu?

Ja, så småningom skall det bli ett fredsrike, i bibeln kallas det utlovade riket för Tusenårsriket. Den sista termen leder våra tankar till att riket ifråga ligger i himmelen. Vi skulle då lämna denna jorden och gå in i ”de himmelska fröjdesalarna” för att komma till det riket. Det finns bibeltexter som kan tolkas så.

Men den stora majoriteten av texter talar för att riket upprättas genom att Messias stiger ner från himmelen. I Uppenbarelseboken får vi veta att riket skall införas i två steg.

Upp 14:14-16 visar att uppryckandet har med mötet bland molnen att göra.

Och jag såg, och se: ett vitt moln, och på molnet satt en som liknade en människoson . På sitt huvud hade han en krona av guld, och i sin hand en skarp skära. Och en annan ängel kom ut från templet och ropade med stark röst till honom som satt på molnet: Räck ut din skära och skörda, för skördetiden har kommit och jordens skörd är mogen.”Han som satt på molnet lät då sin skära gå över jorden, och jorden skördades”.
 (Uppryckandet).

Att händelsen inträffar strax före Jesus återkomst blir ännu tydligare genom att verserna som följer beskriver en annan skära som drabbar en annan grupp människor nämligen den som blir föremål för Guds vredesdom.

– En annan ängel… lät sin skära gå över jorden och skördade druvorna från jordens vinstock och kastade dem i Guds vredes stora vinpress. (En domens skörd). De geologiska omvälvningarna kommer sedan slag i slag. Enligt den ordning Gud har bestämt.

Det kan säkert finns vänner som kan korrigera eller komplettera denna text.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s