Från fåraherde till kung

David var den yngste av sina åtta bröder, han brukade ibland vakta sin fars får. Israel låg i strid med filisteerna och såg ut att förlora. En dag blev David sänd till sina bröder med mat till fronten där hans bröder och övriga soldater stred. Där fick han höra Goliat storordigt träda fram för att håna Israel och Israels Gud. När David ställde frågor om detta blev han häcklad av sina bröder för sitt övermod att intressera sig för deras uppgift.

Efter en del palaver där David fick förklara att han minsann försvarat sin fars får mot både lejon och björn och skulle nog med Guds hjälp även klara av Goliat, även om han var stor. David tålde inte att någon hånade Israels Gud och beslöt att åtgärda det.

Han ratade de hjälpmedel i form av mänsklig vapenrustning hans bröder föreslog honom använda. Han beväpnade sig med det vapen han behärskade, en slunga och några stenar, varav det räckte med en, och i de kläder han vanligtvis använde.

Resten är historia som vi brukar säga.

Från fåraherde till kung, en rätt häftig karriär. Om Herren får ha med olika val att göra kan märkliga saker hända. Vem lär sig något av detta?

Kanske att Gud inte ser till det som i människors ögon är stort och märkvärdigt. Vi ser det vi tror oss se, under det och att Han inte har anseende till person.

Ytterst är det Gud som kallar människor till apostlar, profeter och evangelister. Kyrkans uppgift är att känna igen och erkänna och ta emot gåvorna.

När det kristna arbetet fungerar så har det också framgång

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s