Israel och Islam

Från tidskriften tidskriften Flammor citeras något om det ständigt aktuella Israel med sin fientliga omgivning

Det kan inte vara på grund av brist på landområde som man i arabvärlden tagit ställning mot Israel, det grundar sig på muslimsk tro. Man får lätt tankar om hur David såg på sin situation visavi Goliat, men en slen räckte.

israel-islam-world-map-crop1

Palestinafrågan är inte en nationell fråga, och inte heller en politisk fråga. Det är främst en muslimsk fråga.” Uttalande är gjort av Högsta muslimska forskningsrådet i februari 1970.

Landet Israel är omgivet av muslimska länder. Israel som ett litet rött streck i en omgivning som präglas av fientlighet mot detta land och dess folk.

Detta är ett riktmärke som ligger fast i den muslimska världen och det är alltså inte heller någon obetydlig organisation som gjort uttalandet. Det är den betydande auktoriteten Högsta Muslimska forskningsrådet som ligger bakom.

Israel skall utplånas” sa Irans president Ahmadinejad, han är bara en röst i kören med den inställningen.

Dessa insikter behöver dagens styrande och ledande politiker också ha i vår tid. Vårt land har varit ett israelvänligt land på Tage Erlanders tid och vi behöver återgå till den inställningen.

Sverige brukar tala om att man står upp för demokrati och står upp emot antisemitism. Då måste detta också visas i konkret ställning för judarna och deras rätt att leva i fred mitt i den odemokratiska och antisemitiska omgivning man befinner sig i.

Sker inte det är det bara ord – och inget annat.

Inte skall han låta din fot vackla,
inte slumrar han som bevarar dig.
Nej, han som bevarar Israel,
han slumrar inte, han sover inte.

Psalm 121:3-4

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s