Jämställd?

Detta missförstådda ord som man kan undra hur regeringen och övrig överhet förstår. Frågan är om frikyrkan börjar förstå. Frida Park skriver i alla fall om de möjligheter som gömmer sig i hur det är att vara jämställd i församlingen, i samhället, i familjen.

Vi har en förebild att förhålla oss till, tycker jag. Paulus säger i Gal 3:28
Här är inte jude eller grek, slav eller fri, man och kvinna. Alla är ni ett i Kristus

Jämställdheten har alltså med Kristus att göra och därmed med kristen tro, Jämställdheten är väl definierad i Guds ord. ”Lika mycket värda,” kommer också från Bibeln

I detta sammanhang ser regeringen Islam och kristen tro som jämförbara. Därför förbjuder Sveriges överhet alla religioner att undervisas i våra lärosäten, skolor, därför att man inte förstår skillnaden. Jämställdhetstanken kräver då, att ”alla” omfattas.  Kristna behandlas av vår politiker ungefär som man ser på Sverigedemokraterna. Ett generellt avståndstagande, fast av olika skäl. Vi anses också vara en ”ytterkantsföreteelse”

I den jämförelsen blir den kristna tron föraktad och förföljd. Anledningen är att överheten inte känner Gud och därför älskar mörkret mer än ljuset. Islam mer än Kristus

Hur förföljandet iscensätts kan du läsa om i ett tidigare blogginlägg:
https://stigmelin.wordpress.com/2019/01/10/mitt-under-pagaende-folkmord-mot-de-kristna/

Så, vår regering använder ett ord, ett begrepp, jämställdhet, som låter positivt i folkets öron, till att betyda något helt annat än avsett, åtminstone när det gäller tankens och trons frihet. Frågan blir om frikyrkofolket har en bättre förståelse för företeelsen?

Att landets överhet inte förstått jämställdhet som princip, visar sig också i politikens värld, där man silar mygg och sväljer kameler utan eftertanke. Inte för att bli jämställda i första hand. Allt för att få makt.

Vi är i alla fall några partier som är jämställda”, tänker man. Visserligen med ett selektivt feministiskt tänk, men i alla fall. Längre sträcker sig inte jämlikhetstanken.

Hur långt man ser ”likavärdesprincipen” är ännu svårare att upptäcka. Är t.ex. alla politiker lika mycket värda?

Jag tror att frågan har en vidare betydelse än bara ett allmänt tyckande. Den kanske är helt fundamental för gudsrikes utbredande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s