Gudsbevis

Att vetenskapen aldrig kan motbevisa någonting bortom naturen är lika självklart som att en europakarta inte kan motbevisa Kinas existens. Ingenting kan naturligtvis utesluta någonting utanför sitt eget verksamhetsfält.

En illustration får visa detta: Tänk dig att du heter Kalle Anka och bor i Ankeborg. Du är alltså en seriefigur och hela din verklighet är tvådimensionell och ritad på ett papper. Skulle du då kunna utesluta en tillvaro utanför ditt serietidningsuniversum? Definitivt inte!

Alla dina sinnen och andra verktyg för att undersöka verkligheten är ju också tvådimensionella och begränsade till bildföljetongen. De kan bevisa saker inom din platta värld men aldrig motbevisa saker utanför den. På samma sätt kan vetenskapen påvisa saker inom vår fysiska tredimensionella värld, men aldrig utesluta saker utanför den. Den är fullständigt maktlös i att motbevisa någonting utanför sina egna domäner.

Tvärtom då? Skulle Kalle Anka kunna förstå att det faktiskt finns någonting bortom serietidningen? Ja, faktiskt! Han skulle kunna börja fundera på varför hans tvådimensionella värld överhuvudtaget existerar. Och varför har den ordning och struktur? Varför har han alltid samma sjömanskostym på sig trots att han inte kan minnas att han någonsin klätt på sig? Och varför är hans värld förutsägbar och begriplig?

Varför rör sig allt han släpper alltid mot samma bildrutekant som hans fötter pekar åt? Han börjar nog ana att det måste finnas någonting utanför hans begränsade tillvaro som har konstruerat densamma. Han kanske till och med förstår att hans skapare måste vara intelligent.

Att skaparen heter Walt Disney kan han dock inte veta, åtminstone inte så länge denne inte uppenbarar det för honom.

—–

Här följer en hälsning från författaren till bokverket ”Mästerdirigentens verk” av Anders Gärdeborn som jag lånat ovanstående text från, och boken kan beställas här

http://www.masterdirigentensverk.se/

Mycken kunskap för 220 kronor

Hej vänner,
Kolla upp min nya YouTube-kanal med bibelundervisning!Jag håller på att göra Powerpoint-föredrag om olika bibliska ämnen och några finns redan publicerade.

Den kompletta DVD-serien Adam och Eva-lutionen finns också utlagd.

Sök efter Bibelkanalen på YouTube eller följ länken:
https://www.youtube.com/channel/UCAGnNQ3O5wFzyFwWJy_bRNA

Allt gott önskar…
Anders Gärdeborn

070-995 1010

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s