Varifrån och varthän, människans eviga fråga?

Allting måste ha en början. Mänsklighetens början skildras i bibeln. Någon annan början finns inte dokumenterat. Jo, människan har en egen tanke hur hon kom till, en egen början, evolution, kallar hon det. Dokumentation saknas men teorierna är många, Falsarierna också, Vi hör ekot från ormen när han lurar Eva att äta av frukten som skall göra dem lika Gud.

Med ifrågasättandet av vad Gud menat har ormen fortsatt sitt bedrägliga förhållande till människan. Utvecklingsläran (evolutionen) är ett sådant. Det Gud åstadkom på sex dagar behöver människan många miljoner år för att få plats med. Utvecklingstiden kräver det,

När Gud talar om jorden som varande 6000 år säger ormen och hans medlöpare, njae det går inte att tro det, och presenterar den ena teorin efter den andra för hur omöjligt det är,också för Gud. Vilket högfärd!
Det mesta som börjar har också ett slut. Så är det också med det som Gud startade. Hur det slutar är kanske tom viktigare. Vi var ju trots allt inte med vid starten.

Slutet ja, ämnet som sådant har intresserat människan i många år och många är de förslag som lagts fram. Eftersom man sökt svaret på fel ställen har också slutsatserna blivit fel. Det finns nämligen bara en plats att söka svaret på och det är i Guds (skaparens) eget ord, bibeln. Om Gud och bibeln säger att 2+2 är fyra, då har vi svaret. Om vi envisas och tror att svaret finns någon annanstans och att svaret är 5, kommer vi fel och många har gjort det.

Därför är det ett nöje att för läsarna presentera en man som sökt där svaret finns, i bibeln.. Anders Gärdeborn har skrivit en bok som behandlar, i princip hela bibeln; med titeln

Mästerdirigentens verk

där han låter bibeln, och endast bibeln utgöra den dokumentation som underlag för vad som hänt under de 6000 år som omfattas av skeendena. Bibeln har den egenheten att den verifierar sig själv och bekräftar den kronologi som leder oss fram till det slut som ligger framför oss.

I min ungdom sjöng vi en sång som uppmanade oss att pröva själva. Låt mig avsluta denna bloggpost med de raderna.

Kom och pröva själv min vän
vad som finns i frälsningen
du får frid och evig lycka
men kom och pröva själv min vän.

Att nöja sig med det jag skriver och tänker är nog lite tunt för många, därför rekommenderar jag dig att köpa boken, http://www.masterdirigentensverk.se

Kunskap är lätt att bära.

Det finns risk att jag återkommer i ämnet.

2 tankar på “Varifrån och varthän, människans eviga fråga?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s