Vems ansvar är jordens belägenhet?

Bibeln innehåller många sanningar, några tar vi till oss och tror på, andra ställer vi oss mer frågande till. När apostlarna bevittnade Jesus himmelsfärd meddelade en ängel att han skulle komma tillbaka – på samma sätt.
Det har gått lång tid nu och ingenting i den vägen har hänt och de som inte läser bibeln har inte sett löftet. Och vi kristna tänker inte heller mycket på det, trots att vi läser skriften
Ibland får jag intrycket av att många är mer intresserade av att rädda jorden än sin själ. Jesus och apostlarna har påpekat faran med det mer är en gång.

Bibeln själv ägnar mycken text åt hans återkommande. Den är tätt sammanflätad med hans frälsning. När Jesus öppnade vägen till Gud genom sin försoningsdöd på Golgata utfärdade han också en returbiljett för den som tog emot honom och trodde på budskapet.
Men det lades ut många hinder för människan efter vägen.
Men inte bara hinder. Han gav oss också många tecken på hur världsläget skulle se ut när tiden för återkomsten närmade sig också. Jag har i tidigare inlägg försökt peka på dem.

Jag vet inte i vilken mån klimatet är ett sådant tecken men det är i varje fall inte ett tecken på motsatsen.

Guldkalven
Vi agerar ungefär som israelerna under ökenvandringen, när Mose var uppe på berget med Gud och folket var oroliga för var han var. Då synliggjorde man Gud i form av en guldkalv som skulle guida dem framåt, visa vägen
Vår tids ”guldkalv” är ung, bara 16 år, men redan föremål för hoppet att vara den kraft som kan rädda jorden. Guldkalven i öknen blev inte gammal. Jag tror inte att vår tids guldkalv kan hjälpa oss heller.
Jorden var helt perfekt från början men har blivit smittad av människors synd och därmed i behov av restaurering. Den restaureringen ingår i Guds plan. Det kommer att ske oavsett människors försök att lappa och laga den.

Romarbrevet 1
”Guds vrede uppenbaras från himlen över all ogudaktighet och orättfärdighet hos människor som i orättfärdighet undertrycker sanningen. Det man kan veta om Gud är uppenbart bland dem, eftersom Gud har uppenbarat det för dem. Ända från världens skapelse syns och uppfattas hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomliga natur, genom de verk han har skapat. Därför är de utan ursäkt”.

Och, i stället dyrkade flertalet människor det skapade, jorden, som nu hotar att bli obeboelig på grund av människans underlåtenhet att vårda sig om den. Människans fortgående synd har gjort jorden till ett hot mot människan. Och människan har själv inte förmågan att hejda utvecklingen. Fortsatt rovdrift fullbordar katastrofen och vi närmar oss snabbt vägs ände. Människans fråga är, finns det någon lösning? Kan vi tro att vi kan klara ut situationen och fortsätta att använda jorden som vår boplats?

Människans förmåga att tro är inte något problem, man kan tro vad som helst. T.o.m. en av människor tillverkad guldkalv. Det verkar dock som om Pett villkor för tron är att man också kan se föremålet för tron. Det är väl därför all TV-reklam vädjar till vår syn så vi kan se.
Det finns fortfarande tid att ångra sitt tidigare liv och rädda sig. Men jorden kan inte hjälpa dig. Likväl är vi beredda på att tro. Så sa israeliterna också under ökenvandringen och gjorde en guldkalv, – som dom kunde se. Det hjälpte inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s