Tro och solidaritet fortsätter sina nålstick mot Israel och vill se Eurovisions-markering mot Israel

Troende socialdemokrater vill se en politisk markering mot Israel under Eurovision som den här veckan avgörs i Tel Aviv.
”Militanta islamister tackar och bugar”, svarar KD:s Lars Adaktusson.

Dom troende socialdemokraterna har i vanlig ordning synpunkter på Israel och skriver i en artikel i Dagen 20190516 några synpunkter som jag citerar något ur.

”Det vore på sin plats med en tydlig markering från det svenska festivaldeltagandet”, lyder budskapet från Ulf Bjereld och Thomas Hammarberg.

Exakt vilken markering de vill se från det svenska lägret, med artisten John Lundvik i spetsen, skriver de inte svart på vitt. Förutom Loreens aktion nämner de också den historiska prisceremoni i OS 1968 då två svarta idrottare från USA höll varsin knuten näve i luften, ett stöd för de svartas kamp för lika rättigheter.

Hans Josefsson, förbundssekreterare på Tro och solidaritet, föreslår i alla fall på Twitter att den svenska delegationen och medias representanter borde passa på att besöka de ockuperade områdena.

Företrädarna för Tro och solidaritet blir inte oemotsagda. På sociala medier kommenterar flera personer utspelet genom att undra varför det inte efterfrågas några liknande utspel för att markera mot Hamas folkrättsbrott.

KD:s riksdagsledamot Lars Adaktusson kallar utspelet för ett svek mot demokratin och ”en skam för Sverige”.

På twitter går han till mothugg mot Tro och solidaritet där han menar att ”den djupa fientligheten mot Israel blomstrar inom socialdemokratin, trots vad man säger,militanta islamister tackar och bugar”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s