Eftertankens kranka blekhet infinner sig

Åtta ledande socialdemokrater gnuggar sig i ögonen och skriver:

Vi vill se en socialdemokrati som vågar prata om de ökande klassklyftorna. Vi vill se en socialdemokrati som vågar erkänna problemen med en ökande ojämlikhet. Vi vill helt enkelt se ett socialdemokratiskt parti som vågar gå tillbaka till sina rötter och angripa samhällets orättvisor, skriver ledande socialdemokrater

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/0nWmJ6/vi-i-s-ska-inte-driva-en-borgerlig-politik

Citat från ovanstående länk, det finns mer: Aftonbladet förmedlar deras ord.

I ovanstående länk ängslas åtta ledande socialdemokrater över partiets framtid. Och menar att det finns anledning till oro, för socialdemokratin alltså. Man vill få en förändring, det behövs ett omtänk i många av de problem som vi ser i vårt samhälle och som s varit delaktiga i på grund av sin makthunger och därav deras villighet att samarbeta med C och L i alla möjliga och omöjliga frågor.

Skribenterna pekar på de ökande ojämlikheterna bl.a. och vill att s ska gå tillbaka till sina rötter och angripa dessa orättvisor. Det måste betyda att s skall erkänna några problem med den förda s-politiken. Det har blivit klassklyftor och s vill inte erkänna det.

Samhället har blivit mer ojämlikt, och därmed orättvist, påstår dessa insiktsfulla partianhängare Och regeringen har bestått av socialdemokrater. Ska vi tro att ett uppvaknande håller på att ske? Att den egna fullkomligheten inte räcker till för att styra landet. Att lögn och halvsanningar tillsammans med smutskampanjer inte lönar sig i längden?

Jag vill gärna tro det. Men makten och den mänskliga härligheten kräver nog något mera,

Något man tappat under vägen.

Den anständighet man kräver av andra partier ligger alltför fördolt – ännu. När det kommer upp till ytan och blir synligt för de egna kanske en viss besinning får plats i organisationen.

Låt oss hoppas.

1 tanke på “Eftertankens kranka blekhet infinner sig

  1. Det är inte lått du brorsan men i tidens längd kanske det händer, att vi helt enkelt byter bort vissa politiker mot andra lika ofullkomliga, det gäller bara att erkänna ofullkomligheten. kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s