Sagan om grodan och prinsen

– ett inlägg från Flammor, en profetisk tidskrift, utgiven av Holger Nilsson, Vetlanda

Det finns väl ingen vuxen som tror på sagan om grodan som blev en prins. Men en liknande tro finns det faktiskt många som tror på, läs hur någon har uttryckte det på följande sätt:

”För 40 miljarder år sedan exploderade ingenting och detta gav upphov till universum. På jorden regnade det på bergen och regnvattnet blev en soppa. Blixt och dunder och solsken tillförde energi så att proteiner bildades. Ur dessa uppstod bakterier och senare grodor som till utvecklades till prinsar.”

En vacker saga för vuxna, så skulle den kunna betecknas, vi känner den genom det som kallas evolution. Så här uttrycker författaren och föreläsaren Anders Gärdeborn det:

Evolutionsläran är en av världens största villfarelser någonsin. Dess popularitet beror inte på dess vetenskapliga meriter utan har helt andra orsaker. Därför behöver inte kristna kapitulera för dess anspråk och med skohorn pressa in den i Bibeln. Med Gud som skapare, människan som syndare och Kristus som frälsare får vi en världsbild som är konsekvent, trovärdig och vetenskapligt oantastlig.”

Något som många inte betänker är att tankarna om evolution är en blandning av olika hypoteser som har parats med jämförelser i naturen.
Men faktiskt så är det så att hypoteser om evolution aldrig har bevisats vara sanna. Den är fortfarande bara en mix av olika hypoteser parade med olika observationer i natu
ren.

Ju mer vetenskapsmännen söker sig in i celler, DNA och molekyler, desto mindre talar upptäckterna för evolutionsteorierna. 

Det är nämligen så att det finns argument emot evolution som är vetenskapliga. Man behöver alltså inte vara ”religiös” för att kritisera evolutionsläran. Den lämpar sig ypperligt till att förkastas på sina egna vetenskapliga meriter. Många ateister hävdar att skapelsetroende avfärdar utvecklingsläran eftersom den inte stämmer med dessas religion. Men så enkelt kan man alltså inte vifta bort kritiken. Evolutionsläran kan effektfullt avvisas på enbart vetenskapliga grunder.

De allra flesta människor i världen tror att det finns en skapare bakom skapelsen, inte på evolutionens slutsatser. Ibland kan man få uppfattningen att evolutionen skulle vara självklar, men sanningen är att det finns mycket bristfälligt stöd för denna teori.

Men, i brist på tron på en skapare bakom tillvaron, får vi nöja oss med evolutionens villfarelse. (D.v.s. slumpen, noll, plus noll, blir människan)

Apropå Anders Gärdeborn som nämns i texten, köp hans bok som talar om hur det började.

http://www.masterdirigentensverk.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s