Klockan går och tiden närmar sig

– skriver Anders Gärdeborn i sin bok ”Mästerdirigentens verk”

Han tar i boken blklockan.a. upp den frågan som blir mer och mer aktuell alltefter som utvecklingen i världen fortskrider i ett allt snabbare tempo.
Kan vi förstå tiden rätt med tanke på Jesu återkomst?

Anders Gärdeborn är en av Sveriges främsta experter på biblisk skapelsetro och intelligent design. I sin bok redovisar han hur de första kristna betraktade skapelseveckan som både historisk, profetisk och hur bibeln leder kunskapen vidare.
På motsvarande sätt som Gud skapade på sex bokstavliga dagar och vilade den sjunde kommer historien att pågå under 6000 år följt av ett millennium av vila, tusenårsriket. Boken innehåller många bibelsammanhang som bekräftar detta

Kan beställas här,
www.masterdirigentensverk.se

När kommer då Jesus tillbaka? Kan vi veta det? Ligger det i Guds intresse att vi vet?
Det bibliska svaret är, enligt Anders Gärdeborn att vi kan veta och att det ligger i Guds, och vårt intresse att vi vet.
Återkomsten inträffar på det 120:e jubelåret vilket är det 6000:e året efter skapelsen, men det kanske inte säger så mycket så länge vi inte konverterar det till vår tideräkning till år efter Kristus i stället för skapelsen. En konvertering som är fullt möjlig.

Boken uppmanar oss att börja förbereda för den tuffa tid som ligger framför och den kommer att bli till ovärderlig hjälp att bekräfta vår tro och hålla ut tills prövningarna är över. För prövningarna kommer.

Det duger inte att bara ”flyta med” i olika kristna jippon. Oavsett vad du tänker om när Jesus kommer tillbaka, tror jag att vi behöver förbereda oss på ATT han kommer. OCH innan dess har vi fått Antikrist som är verksam redan i dag.
I Bibelns beskrivning ser vi en otäck figur, en skurk, ett vilddjur, en drake som kombinerar Neros och Napoleons och Hitlers ”kvaliteter”. Det verkar ju inte smickrande, men kommer han verkligen att se ut så när han kommer?

Eller kommer han att vara en intelligent och vårdad person som vinner förtroende på grund av alla goda lösningar han erbjuder världens vilsna ledarskap. Majoriteten kommer att sucka av lättnad eftersom jordens problem nu äntligen ser ut att lösas. Krig och hungersnöd. Miljöförstöring och energikris. Fattigdom och sjukdom. Framgångsteologin har äntligen levererat vad den lovat. Man kommer att tro att det är Gud som gripit in och räddat oss undan eländet. Vi måste dock förstå skillnaden

Hans ovillkorliga krav kommer också att bli att han tillbeds som Gud och han kommer, och att han också har makt att förvilla många kristna att tro att han är Gud
”Se till att ingen bedrar er”, säger Jesus. Det går nämligen att bli bedragen. (Matt 24)

Det ligger något befriande i att bibeln, den bok som ger oss den kunskap vi behöver för att uthärda den sista tidens prövningar är tillgänglig för oss.

Jesus säger också: Far, jag vill att där jag är, där ska också de som du har gett mig vara med mig. Låt dem få se min härlighet som du har gett mig, för du har älskat mig före världens skapelse. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s