Ebba, omgiven av ”supportrar”

Kan vem som helst sympatisera med Kristdemokraterna? Är det inte ett parti enbart för de religiösa? Det är i alla fall vad man ibland försöker säga51757481-643f-4732-a014-884a2fb1bd0b, bland KDs politiska motståndare

Har du märkt hur olika partiledare och vissa journalister ibland citerar enskilda bibelverser för att peka på att de inte går ihop med vårt partiprogram. Och det gör de sällan, – för någon.

När våra politiska motståndare saknar argument, och det gör dom ofta, då drar man ibland till med ett bibelcitat. Ofta hör det inte hemma i den aktuella frågan men man litar på att bibelkunskapen inte är så stor så lyssnaren kanske köper det. Oftast förstår man det inte själv heller. Inget parti kan nämligen använda bibel som program

Inte kristdemokraterna heller.

Men, och det här är viktigt. Partiet heter ju Kristdemokraterna. Ordet krist kommer ju från bibeln, och demokratin från samma källa. Det måste ju betyda något för oss och för dem som vi vill beröra på något sätt. På vilket sätt?

Utan att partiet är detaljstyrt av bibeln finns där ändå en etik, en moral, ett förhållningssätt mot andra människor som leder oss att tänka i banor som människans unika värde, lika värde för man och kvinna, alltså jämställdhet, mm. Det finns fler mänskliga egenskaper som vi kan översätta till vår tid, egenskaper som gör det lättare att leva i en fruktbar gemenskap. De flesta politiska beslut har i någon form en etisk bakgrund

Allt vad du vill att andra människor skall göra för dig, det skall du göra också för dem är en bra sammanfattning.

Och om du tycker om vårt partiprogram och vår viktigaste företrädare, Ebba Busch Thor, då tänker du kristdemokratiskt och är välkommen till ett nytt och annorlunda sätt att forma politik i vårt land.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s