Om man spottar på en sten tillräckligt ofta blir den våt

Man har spottat länge och ofta på Israel nu

Det lilla landet i mellanöstern har bespottats länge och frågan är om det är landet som bespottas eller om det inte är Gud själv som är målet för spottloskorna. Om man överger Gud kan man ju inte behålla sympatier för hans land. Kaka söker maka säger ordspråket och det är vad som sker i regionen. Gudlösheten söker sin motsvarighet och finner Hamas och IslamDärför fördelar man vårt och andra länders bistånd till Israels fiender. När det gäller denna biståndsdel gäller inga demokratiska värderingar för vår utrikesminister.

flaggor

Blir det verklighet?

Vad är det då som styr tankarna hos Israels belackare?

Det lilla landet, omgivet av fiendefolk borde vara föremål för Sveriges omtanke och skydd i stället. Åtminstone om man ser till socialdemokratiskt värdegrund, demokrati, jämlikhetssträvanden, religionsfrihet, yttrandefrihet och andra friheter. Ett samhälle med liknande värderingar som vi själva och som saknas hos dem vi stöder med bidrag i olika former.

Är anledningen till detta egentligen en annan än den officiellt redovisade. Finns det möjligen en dold agenda?

Kanske att det är så simpelt så att eftersom man avvisar Gud som skapare, man i konsekvens med detta måste avvisa det land denne skapare bekänner som sitt.
En sorts konsekvensanalys har regeringen ändå gjort, kanske.

Om kristenheten vid en noggrann efterforskning skulle finna ut att han ändå finns skulle situationen naturligtvis bli annorlunda, för alla. Speciellt om denna efterforskning skulle ge vid handen hur Gud leder landet genom de svårigheter som framtiden har i beredskap.

När Israel efter flykten från Egypten, ledda av Mose, skulle inta det land som Gud lovat dem skickades 12 spejare in i förväg för att se om det var möjligt.
10 kom tillbaka och sade att uppgiften var omöjlig, men det fanns två av dem som sade, vi går i Herrens namn. Och eftersom Herren gick med dem lyckades företaget.

Kanske det är vad som behövs i dag. Några som ser möjligheterna, att det fortfarande finns hopp. Trots att en överväldigande majoritet bara ser svårigheter ligger det möjligen nu som då en framgång som vi inte ser i dag men en dag skall bli uppenbart.

Ni som ropar till Herren, unna er ingen ro. Och ge honom ingen ro, förrän han fast grundar Jerusalem och gör det till en lovsång på jorden”
Jesaja 62:6-7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s