Kommunicerar Gud med sin skapelse?

Här följer lite information till mina FB-vänner och Twitter som jag ser som angelägen i tiden. Mina inlägg är på intet sätt ”huggna i sten” utan kan diskuteras. Är den till någon nytta för någon blir jag glad.  Mina inlägg ska ses så, jag är ingen lärare utan vanlig, numera äldre medlem i pingstkyrkan i Västerås.

Vi utgår från att han är skaparen, hur går han då tillväga, när han talar? Gäller det både hedningar och judar? Till att börja med gällde det ett litet men växande folk, Israeliter, fram till tiden för Abraham, för att senare gälla även för oss hedningar.Mer-än-bara-ord

Under den tiden upprättade Herren avtal med judarna men de överträddes i olika omgångar, främst genom att folket började dyrka andra gudar.

Herren sände till slut sin son för att få till stånd försoning och få tillbaka folkets kärlek. Det skedde när Jesus dog på korset. Han öppnade en ny väg till Fadern

Genom att acceptera och tro på den vägen försonas vi med Gud, blir fri från syndens förbannelse och blir rättfärdiga – inför Gud.

De som tog emot honom gav han makt att bli Guds barn, står det skrivet. (Joh. 1:12)

Hur många som vänder sig till Herren och ber om nåd för sig själv och andra beror i hög grad på hur vi kristna agerar, om vi lyckas hitta vägen till ditt hjärta med budskapet om nåd och frid, liksom till vårt lands ledarskap som också behöver Herrens hjälp i en framtid som ter sig mycket oviss.

Det är en mycket kort sammanfattning för grunden för kristen tro

Där är vi i dag men det ligger en händelserik tid framför.

För att kunna veta något om den kommunicerar Gud sina planer till oss, dels vad han gjort och dels vad han tänker göra. Vi läser ur Hebréerbrevet där aposteln berättar:

I forna tider talade Gud många gånger och på många sätt till fäderna genom profeterna, men nu i den sista tiden har han talat till oss genom sin Son. Honom har han insatt som arvinge till allt, och genom honom har han också skapat universum.
Och sedan han fullbordat en rening från synderna sitter han nu på Majestätets högra sida i höjden.”

Så ser det ut i dag. Men mycket pekar på att det inte kommer att se likadant ut i en nära framtid. Jesus har i sitt ord lovat att han skall komma tillbaka en andra gång för att hämta det som är hans (de som tagit emot honom i tro) och bekräftat det genom alla händelser som han sagt ska inträffa strax före detta sker och i samband med återkomsten. Det kommer att förändra världsbilden totalt.

Tiden mellan skapelsen och tidens slut inklusive Jesu återkomst finns dokumenterad i i form av inträffade händelser i den bok som Herren använder för att kommunicera sin vilja till människorna, bibeln. I denna bibel finns en tidslinje som går att följa, från skapelsen till Jesu återkomst och ännu längre. En linje som kan identifieras och redovisas.

Anders Gärdeborn har genom sin forskning redovisat dehändelserna som bekräftar att Gud har intresse av att hans folk är medveten om detta och låtit bibeln själv bekräfta den kronologiska ordningen.

Köp gärna hans bok och bli informerad. Under 300 kronor

www.masterdirigentensverk.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s