I början skapade Gud –

En antologi om den kristna skapelsetron

i början skapadeOm detta må ni berätta, sade förre statsministern Göran Persson om förintelsen. Skapelsen med sina konsekvenser må vi också komma ihåg och berätta.
Ett sätt som hjälper dig med detta är den här boken om hur det började.

Det ligger en trygghet i att veta sitt ursprung, varför du är här. Många frågor aktualiseras också när skapelsefrågan är på agendan. Skriftliga dokument är viktiga fakta när det gäller historien, så det bör noteras att de urgamla skriftliga dokumenten vittnar just om en skapelse, inte någon form av utveckling.

Elva olika författare i olika åldrar och kunskapsområden guidar dig. De presenteras också närmare i boken. De tar dig bildligt talat från A till Ö i kunskapen om varför du får vara med när Jesus återkomst står för dörren.

Det är naturligvis inte möjligt att på ett begränsat utrymme presentera en bok om skapelsen med sina konsekvenser på ett annat än övergripande sätt. När du läst boken förstår du det bättre.

På sex dagar

På sex dagar gjorde Herren himlen, jorden och havet och allt som fanns där, men på den sjunde dagen vilade han. Därför välsignade Herren sabbatsdagen och avskiljde den som en helig dag. Och då talar vi om bokstavliga 24-timmarsdygn.

Åtskilliga försök har gjorts för att avskaffa denna vecka till förmån för annan vecko-indelning, men det har inte gått.
Det är uppenbart att mänskligheten behövt denna vecka med den sjunde dagen som vilodag. Det talar starkt för Guds kronologi som för övrigt ligger fast än i dag.

Den s.k. urhistorien, skapelsen, syndafallet, flodberättelsen är helt vanlig historiebeskrivning som skall läsas utan någon särskild tolkning.

Men nu kan vi lita på Ordet och dra de konsekvenser som följer av det.Bibeln ger oss den nödvändiga bakgrundsinformationen om verkligheten. Utan den skulle vi famla i mörker.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s