Vet vi, eller överraskar han oss

Han skapade himmel och jord, han räddade Noa ur floden, han ledde sitt folk genom öknen, han kommer på skyarna

7a625ea4-25c3-4ed5-8328-4f401556cd13
Att Jesus en dag kommer att återvända är de flesta kristna överens om. Men Anders Gärdeborn från Västerås har gått ett steg längre och noga studerat NÄR frälsaren anländer. Tidsdimensionen är ännu inte allmänt accepterad.

Att Anders kommit längre är en process av händelser och årtal återgivet i bibeln. Världshistorien från skapelsen till Jesus återkomst speglas i de sex skapelsedagarna. Det vill säga 6 000 år. På den sjunde dagen vilade Gud vilket representerar tusenårsriket efter Jesus återkomst. Också de 120 jubelåren blir 6000 år tillsammans.

I bibeln går det att summera utvecklingen för att kunna precisera var i historien vi befinner oss.

Om Tim Warner hade sagt att det var en uppenbarelse han fått hade jag inte trott honom, men det är från bibeln som är Guds ord och den är tillförlitlig. Jag har utgått från detta i texten. Men jag uppmuntrar alla kristna att studera detta. Vad jag gjort är ett verktyg för att enklare kunna göra det.

Men de flesta kristna under historien skulle säga samma sak som du. Du ser ingen risk i att du vill det här? Att du tagit åt dig signalerna och övertygat dig själv?

Den risken finns naturligtvis, att man hör det man vill höra. Det är därför det är så viktigt att kronologin är verifierad. Det här är inget önsketänkande. Dels är den teoretisk genom de progressiva uppenbarelserna, de 120 jubelåren, summan och historiens milstolpar som skedde på jubelåren. Det kan inte vara tillfälligheter.

Enligt bibelns kronologi kommer Jesus att återvända det sista jubelåret, det vill säga år 120. Varje jubelår är vart 50 år … 50 x 120 = 6 000. Då är vi framme på Yom Kippur, hösten år 2036, + – några få år, beroende på om templet i Jerusalem förstördes år 70, vilket man är överens om

Jesus kommer det sista jubelåret 5 999 efter skapelsen och då kommer han att renovera jorden och upprätta den. När det är klart träder vi in i det tusenåriga riket, säger Anders.

Men många kristna under historiens gång har trott att Jesus kommer att återvända under just deras livstid, men det har inte inträffat. Varför nu?

Ja, det är absolut ingen ny företeelse. Skillnaden är att man inte kunnat grunda sig på en objektiv beräkning, utifrån det bibeln säger. Bibeln själv profeterar att frågan kommer att vara gömd till den sista tiden. Det faktum att vi nu börjar förstå, är i sig ett tidstecken, eftersom det uppfyller den profetian

Vad händer sedan?

Efteråt går vi in i evigheten och bibeln är inte särskilt utförlig om vad som händer då.

Den som av någon anledning inte vågar fullt ut tro det som Anders kommit fram till  kan ändå förstå, av alla tidstecken som bibeln pekar på, att vi är nära den händelsen. Vi har all anledning vara observanta på tiden.

Anders är tillgänglig för besök i olika sammanhang, öppen för samtal, frågor och diskussion

Hans bok, Mästerdirigentens verk, kan beställas här:

www.masterdirigentensverk.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s