Finns det ett evangelium enligt Svenska kyrkan?

Evangeliet är ingen mänsklig konstruktion som man kan välja vissa d58787_4396968elar ur för att vara människor till lags. Något som Svenska kyrkan inte har klart för sig till alla delar. Det har visat sig nu igen i en diskussion om Alphas bibliska äktenskapssyn är bibliskt riktig.

Socialdemokraten och prästen Sara Waldenfors sade, enligt Dagen:

“– Det är underbart att människor kommer till tro på Jesus och blir frälsta, det tycker vi alla. Men det är fortfarande så att alla människors lika värde är viktigare.”

Detta har med rätta väckt en hel del diskussioner, eftersom det ju uppenbarligen visar att denna präst inte förstår det evangelium hon är anställd för att predika.
Bakgrunden är att hon har upptäckt en formulering i alphaundervisningen som säger att äktenskapet är för man och kvinna och i Sara Waldenfors socialdemokratiska och Svenskkyrkliga värld stämmer det inte med Svenska kyrkans nya evangelium. Att det stämmer med bibeln spelar då mindre roll.

Aposteln Paulus stod inför en liknande situation när det fanns människor som ville vara sin tids människor till lags. Han lade inte fingrarna emellan i valet att lyda Gud mer än människor. Det skulle betyda större klarhet om dagens kristenhet intog samma attityd som Paulus och försvarade bibelns evangelium i bl.a. äktenskapssynen.

Inget annat evangelium

Jag är förvånad att ni så fort överger honom som har kallat er genom Kristi nåd och vänder er till ett annat evangelium, fast det inte finns något annat. Det är bara några som skapar förvirring bland er och vill förvränga Kristi evangelium. Men även om vi själva eller en ängel från himlen skulle ge er ett annat evangelium än det vi har predikat, så ska han vara under förbannelse.

Det vi redan har sagt säger jag nu igen: om någon ger er ett annat evangelium än det ni har tagit emot, så ska han vara under förbannelse.

Är det nu människor jag försöker få på min sida, eller Gud? Eller söker jag människors gillande? Hade jag fortfarande sökt människors gillande skulle jag inte vara Kristi tjänare.

Om Paulus hade varit ledare för alpha-rörelsen eller ledarskribent på Dagen, och fått frågan om huruvida man ska tala om ”privatmoral och äktenskapskonstellationer”, så hade han svarat:

Vet ni inte att orättfärdiga inte ska få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken sexuellt omoraliska eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller som låter sig utnyttjas för sådant,  varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare ska ärva Guds rike.  Sådana har några av er varit. Men ni har tvättats rena, ni har blivit helgade, ni har förklarats rättfärdiga i Herren Jesu Kristi namn och i vår Guds Ande. (1 Kor 6:9-11)

Om en trumpet ger en otydlig signal, vem gör sig då redo till strid?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s