Ett annat evangelium?

soldatSamkönat äktenskap inget hinder för att bli frälsningssoldat

För första gången har en person som lever i ett samkönat äktenskap blivit soldat inom Frälsningsarmén i Norge.

Enligt Vårt Land uppgav ledningen att steget var ett brott mot soldatens löfte att ”skydda okränkbarheten i äktenskap och familjeliv”, något som historiskt sett har tolkats som ett nej till samboskap och homosexuella äktenskap. Men 19 år senare tolkar alltså det lokala ledarskapet löftet annorlunda.

– I kåren har jag också fått mycket stöd, säger hon.

Samma grundinställning

Överste Bente S. Gundersen, biträdande ledare för Frälsningsarmén i Norge, Island och Färöarna samt chef för Frälsningsarméns etiska råd, säger i ett skriftligt uttalande till Vårt Land att organisationens officiella inställning, såväl nationellt som internationellt, inte har förändrats. Samtidigt säger hon att det alltid har varit upp till de lokala kårerna att bestämma vem som ska bli soldat. Man har ändrat sig – och ändå inte

Inget annat evangelium?

Mikael Karlendal skriver angående detta:

På förekommen anledning vill jag härmed säga, att man kan inte predika evangelium om Kristus Jesus för människor, om man inte predikar om varför Jesus dog för oss och om vad han kallar oss till.

Man kan inte predika Kristus utan att också förklara att vi människor är syndare på väg till förtappelsen, men som Gud älskar och vill frälsa.

Man kan inte predika nåd och syndernas förlåtelse, utan att predika om varför vi behöver nåd och om vad nåden ska leda till. Därför måste all trovärdig och biblisk kristen evangelisation och förkunnelse också tala om det som av somliga kallas privatmoral och familjekonstellationer, om himmel och helvete och om den kommande domen.

Man kan inte predika evangelium utan att predika omvändelse.

Och man kan inte predika omvändelse utan att predika om vad man omvänder sig från och vad man omvänder sig till.

Och lite senare i artikeln:

Man kan aldrig predika Kristus för människor utan att också predika om varför han dog och vad han vill rädda oss ifrån. Jesus dog ju bland annat för att vi begår sexuella synder, äktenskapsbrott och homosexuella synder.

Man kan aldrig predika Kristus utan att predika om vad det nya livet som han kallar oss till innebär. Predikan om Kristus betyder predikan om det nya livet, och det nya livet innebär att man måste lämna det gamla livets synder och syndiga vanor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s