Vad intet öga skådat, vad ingen tanke tänkt …

172166607-origpic-a51d1eNågra tankar med anledning av Bertil Swärds bok ”Jesus kommer, synligt för alla”

Liksom alla dör i Adam, så ska också alla göras levande i Kristus. Men var och en i sin ordning: Kristus som förstlingen och därefter, när han kommer, de som tillhör honom. Sedan kommer slutet, när han överlämnar riket åt Gud Fadern sedan han gjort slut på varje välde, varje makt och kraft.

Han måste regera tills han har lagt alla fiender under sina fötter. Som den sista fienden berövas döden sin makt, för allt har han lagt under hans fötter. Men när det sägs att allt är lagt under honom gäller det självklart inte Gud som har lagt allt under Kristus.
Och när allt blivit lagt under honom, då ska Sonen själv underordna sig den som har lagt allt under honom, så att Gud blir allt i alla. (1 Kor 15:22-28)

Då är Guds plan fullbordad, skriver Bertil Swärd i boken Jesus Kommer, synligt för alla. Han redovisar i boken Guds fyra tidsperioder – från Adam till domens dag. –

Församlingen
Det hittills största och viktigaste steget i Guds långtidsplan hade nu kommit och mänskligheten måste ju få veta vad Gud gjort för dem. Jesus sa: ”Jag skall bygga min församling och helvetets portar ska inte få makt över den” (2 Kor 5 19 -20 SFB)
”Gud var i Kristus och försonade världen med sig själv. Han tillräknade inte människorna deras överträdelser, och han har anförtrott oss försoningens ord. Vi ber på Kristi uppdrag. Låt försona er med Gud”

Gud har med detta, församlingen och evangeliet, genomfört ett viktigt steg i sin stora plan. ”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv” (Joh 3:16)

Gud bygger ingen ark nu, som på, Noas tid. Det Gud bygger nu är sin församling, sin kyrka. (Matt 16:18).

Paulus skriver till församlingen: ”Ni har fogats in i den byggnad som har apostlarna och profeterna till grund och Kristus Jesus själv till hörnsten. Genom honom hålls hela byggnaden ihop och växer till ett heligt tempel i Herren, genom honom fogas också ni samman till en andlig boning åt Gud” (Ef 3:20-22).

Den lokala församlingen blir allt viktigare ju närmare Jesu återkomst och tidens ände vi kommer. Ty det är församlingen, kyrkan, som är redskapet för det stora projekt Gud har på gång nu – att nå hela världen, alla folk med evangeliet. Gud har inte kallat oss att stå som ensamma profeter som under gamla förbundet, utan nu har han något bättre – vi står tillsammans – och genom att vi är många kan han beröra hela världen genom oss.

Alla de som trodde höll sig tillsammans och i hela skaran av dem som trodde var ett hjärta och en själ” (Apg 2:44, 4:32KB 1917)

Det är så Gud arbetar i vår tid, genom församlingen. Om du vill engagera dig i det Gud gör nu, det är det bygge Jesus är upptagen med.

Det leder oss fram till nästa stora steg i Guds planering, Jesus är hörnstenen i församlingen i dag, – ändå skall han komma tillbaka för att hämta hem sin församling en dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s