Vad betyder kronologi och hur kan ordet användas i samband med Jesus återkomst?

Att berätta ett händelseförlopp i kronologisk ordning, betyder att man börjar med den första händelsen som markerar början och sedan fortsätter i den tidsordning som saker och ting har skett. Precis så skall du läsa denna information. Kronologiskt!

Det började med att Gud skapade himmel och jord och slutar med att han återskapar en fallen värld genom sin son, Jesus. Fram till nu utspelar sig de olika händelserna som bibeln redovisar, i kronologisk ordning, och

BKL Omslag med text

 

avslutas med tidens slut och evigheten tar vid.Den bibliska kronologin börjar alltså med skapelsen och avslutas med Jesus återkomst.

En tidsrymd om sju tusen år. En tidsrymd som i vissa forskares ögon, de som inte känner vår Gud, verkar i kortaste laget. Men den räcker.

Vi kan därför inte fortsätta vårt liv på jorden som om inget kommer att hända, men många av oss planerar för en framtid på jorden som inte finns. Tiden är fastställd och slutdatum är satt. Gud har fastställt det

Den är kortare än femton år enligt den kronologiska tidsramen.

Om budskapet om frälsningen var verklig för många av oss, verklig, genom Jesus, varför skulle inte hans återkomst vara verklig och tidsbestämd när samma urkund, bibeln, säger det. Och Den avslutande tiden blir svår, men den som håller ut till slutet skall bli frälst står det.

Forts. i ämnet följer. Köp gärna boken och följ med i handlingen

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s