En viktig fråga – eller en fråga bland andra?

När kommer Jesus igen?

Fariseerna och saddukeerna kom fram och ville pröva Jesus och bad honom visa dem ett tecken från himlen. Men han svarade dem, ”På kvällen säger ni: Det blir vackert väder, för himlen är röd. Och på morgonen: I dag blir det oväder, för himlen är röd och mulen.

Himlens utseende förstår ni att tyda, säger Jesus, men tidernas tecken kan ni inte tyda.

Är det viktigt att kunna tyda tecknen? Är man frälst så är man väl, med eller utan tecken, tycker många, och skyndar vidare till, som man tycker, viktigare frågor.

Det finns dock tecken man bör känna till

Information är viktigt, vi ser det, inte minst i dessa Coronatider. Hur angelägen man är om information. Ofta är det självklarheter man vill få bekräftade

Sen finns det information av en annan dignitet. Andra konsekvenser blir aktuella när det gäller frågan om Jesus återkomst t.ex. Vi är framme vid en form av ”point of no return” och det är Jesus själv som anför händelsen. När man är där är det viktigare frågor på tapeten, Finns det tillräckligt med olja i lamporna? Står dörren till bröllopssalen öppen. Har man varit trogen Jesus. Blir man slutfrälst?

Här tycker jag det är läge att fråga efter mer intresseav dem det vederbör, dvs. dem som ännu  väntar på Hans återkomst och har att predika allt Guds rådslut.

”Saliga är de som blir förföljda för rättfärdighetens skull, för dem tillhör himmelriket.” Guds folk behöver tröstas med att vår framtid är tryggad.
Jag ser att bland andra har också Björne Erixon efterlyst mera uppmärksamhet i frågan om Jesus återkomst.

Att inte förstå tidens tecken är enligt Jesus ett svårt handikapp för en person som säger sig tro på försoningen genom Jesus död, och uppståndelse men inte så mycket mer.

Jag har anledning tro att ämnet måste aktualiseras bland alla sorter av kristna till hjälp att vara redo för hemfärden. Ett ansvar som till stor del vilar på vårapredikande bröder

Anders o MDV

http://www.masterdirigentensverk.se och bibelkronologipredikande bröder

Det har gått ut en vänlig påminnelse från Anders Gärdeborn i Västerås till ett 40-tal bröder som han bedömde som varande i den situationen att kunna åtgärda bristen. Han har i några böcker redovisat, både att, och när Jesus kommer igen genom en kronologisk genomgång av Bibeln. Något som förtjänar en betydligt större uppmärksamhet. Det minsta man kan begära är väl att kalla honom till någon samling för att förklara vad han vet och var han fått det från. Folket i Beria ville veta mer om Paulus undervisning och fick det också.

Var därför beredda också ni, för i en timme när ni inte väntar det kommer Människosonen

Vilken styrka att vara beredd på vad som står för dörren och inte tvingas säga med Hosta:

”Mitt folk går under av brist på kunskap”

  • Förseglade profetior öppnas
    Daniels profetior skulle förseglas men öppnas igen i den sista tiden: Dessa ord ska förbli gömda och förseglade till den sista tiden… Ingen ogudaktig ska förstå detta, men de förståndiga ska förstå det. (Dan 12:9-10)

Stigmelin.com

2 tankar på “En viktig fråga – eller en fråga bland andra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s