Att försöka gissa sig till när Jesus kommer tillbakaär alltför äventyrligt. Du behöver inte chansa.

Höjdpunkter

Mästerdirigentens verk, läs den boken så vet du

 

 

Göran Lennartsson, teolog och pastor har i Dagen presenterats som något av en expert på Coronaviruset och dess förhållande till den yttersta tiden

Han beskriver gamla uppgifter som spekulerat om Jesus återkomsten, ända från apostlarnas tid. Spekulationer som inte återfinns i bibeln och därför visat sig opålitliga. Göran Lennartsson lägger för säkerhets skull till ytterligare en sådan spekulation, den att bibeln skulle förbjuda oss att försöka tidsbestämma tiden för Jesu återkomst.

Det viktiga är inte att gissa rätt utan att veta i vilken riktning världen är på väg, anser han som i sig är en gissning

Gissa det måste man göra om man grundar sin information på utombibliska källor. Om man däremot grundar sin kunskap på vad Gud säger i bibeln behöver man inte gissa.

Daniel får profetera:

Förseglade profetior öppnas:
Daniels profetior skulle förseglas men öppnas igen i den sista tiden: Dessa ord ska förbli gömda och förseglade till den sista tidenIngen ogudaktig ska förstå detta, men de förståndiga ska förstå det. (Dan 12:9-10)

Att dessa profetior i sig bekräftar hur nära vi är, får ytterligare näring genom Anders Gärdeborns kronologiska händelsekedja som han redovisar i sin bok ”Mästerdirigentens verk och kan beställas här:

www.masterdirigentensverk.se

Så när ska man ta frågan på allvar?

– Att tidsbestämma Jesus återkomst är något som Bibeln förbjuder oss att göra, säger Göran Lennartsson. Kristna som försöker räkna ut tid och datum för Jesu återkomst utifrån Bibeln jämför han med pseudovetenskapen astrologi, där människor försöker spå framtiden med hjälp av stjärntecken.

Det viktiga för oss kristna är inte att gissa rätt, utan att veta i vilken riktning världen är på väg.

Men Jesus återkomst är ingen gissningstävlan. Och riktningen är klart utstakad, av Gud, och redovisad kronologiskt av Anders Gärdeborn i Mästerdirigentens verk bl.a.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s