Har Israel något med bibeln att göra?

Vad har Israel med bibeln, Jesus, framtiden och min tro att göra? Svaret är: ALLT

Att Israel har vänner är klart, ovänner också för den delen

Stefan-och-Lars-18342395_1313044305398298_2453959708644424773_n-1

 Många av vännerna är organiserade i en allkristen rörelse som heter just ”Israels Vänner”.

Israels Vänner arbetar alltsedan starten 1923 för att väcka kärlek och intresse för Israel och det judiska folket, med Bibeln som grund. Läs gärna vår hemsida

På vår hemsida förklarar vi närmare vilka vi är, vilken vision vi bär på och vad vi tror att Bibeln lär oss om Israel och det judiska folket. Just Bibelns budskap om Israel och dess koppling till Jesu återkomst, anser vi vara ett viktigt och grundläggande område som emellanåt tystnat och tappats bort i den kristna församlingens undervisning.

Här hoppas vi få vara en resurs. På vår hemsida har vi samlat en del undervisning, tips på vidare studier, länkar till god litteratur (finns även i vår webbshop) och mycket annat. Vi erbjuder även resor till Israel, konferenser och mer därtill.

Välkommen att upptäcka Israels Vänner.

Då kommer du bl.a. att finna att antisemitismen lever och utvecklas. Antalet våldsamma antisemitiska attacker i världen ökade med 18 procent förra året, enligt en ny rapport – som också finner att coronakrisen lett till en stark ökning av antijudiska anklagelser.

Arne Lapidus rapporterar från Israel: Spridningen av covid-19 ”inspirerar” till allt mer antisemitism när judar anklagas för att ligga bakom eller dra nytta av pandemin. Det säger Kantorcentret vid Tel Avivs universitet i sin årliga rapport om antisemitismens utbredning i världen.

– Sedan covid-19-pandemin började har det varit en betydande ökning av anklagelser om att judar som individer och kollektiv ligger bakom spridningen av viruset eller direkt profiterar på det, säger Moshe Kantor som grundade forskningscentret 2010.

– Det språk och bildspråk som används påvisar tydligt att man återupplivar ritualmordsanklagelserna från medeltiden då judar anklagades för att sprida smitta, förgifta brunnar och kontrollera ekonomin, säger han.

Kunskap om Israel gör dig till Israelvän!

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till:

info@sverigeisrael.org.

Stigmelin.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s