Israels Vänner blickar framåt – mot nya målgrupper

flaggaUr veckans nummer av Hemmets Vän citerar jag Carlos Villablanca, utvecklingsansvarig i Israels Vänner där han blickar framåt mot nya målgrupper

Under senare år har Israels Vänner vuxit kraftigt och har i dag ca fyra tusen medlemmar över hela Sverige. Men de flesta finns i åldersgruppen runt 55 år och därför behövs en breddning av organisationen. Kunskapen om Israel måste fortplantas på ett fastare sätt också i Sveriges yngre befolkning. Det är bakgrunden till visionen.

Ska vi fortsätta att växa och sprida kunskap om Israels roll i nutid och framtid måste vi lyfta fram de frågor som berör organisationens viktiga frågor även för det uppväxande släktet.

Först det profetiska ordet, därefter Israels roll och plats i framtid och samtid och till sist eskatologin – läran om Jesu återkomst.

Det profetiska ordet är tänkt för och bör finnas i våra liv och våra kristna församlingar.

Likaså Israels roll och plats i framiden.

Men också läran om de sista tiderna, om Jesu återkomst och det bibeln lyfter fram kring detta. Det är svårt att föreställa sig en kristen tro utan löften om Jesus andra tillkommelse med mera är aktuellt, säger Carlos Villablanca.

Stigmelin.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s