Han kommer

imagesSanningen om Jesu tillkommelse är ett starkt och tydligt ämne i bibeln. Profeterna i GT förutsade denna händelse och Jesus talar både i liknelser men även direkt om sin återkomst

Apostlarna tar upp ämnet i sina brev och då får eskatologin en teologisk bearbetning. Vid Jesus himmelsfärd talade en ängel med orden.

På samma sätt som han farit upp till himmelen, skall han komma tillbaka.”

Bibeln påstår i många olika texter att Jesus skall komma tillbaka. När vi vet detta aktualiseras frågan om tidpunkten för hans tillkommelse.

När kommer Jesus tillbaka?

Bibeln ger vid ett tillfälle ett tydligt svar på den frågan, nämligen att ingen vet när han kommer. Och vi nöjer sig med det. (Därför att Jesus sade det ?)

Men om den dagen och den stunden vet ingen något, inte himmelens änglar, inte ens sonen, ingen utom fadern”. ( Och den som han meddelar sig med, skulle man kunna tillägga.).

Jesu lärjungar var nyfikna på när detta skulle ske och ville veta tid och stund för Jesu återkomst och rikets återupprättelse. En fullt legitim fråga, kan man tycka. Jesus svarade lärjungarna att det inte tillkommer dem att veta,(åtminstone inte då. Kanske för att frågan var inaktuell.)

Det var i en annan händelse som tiden skulle bli bättre belyst, nämligen när profeten Daniel ställde samma fråga:

Hur länge dröjer det innan slutet kommer med dessa märkliga ting?” Jag lyssnade till mannen som stod klädd i linnekläder ovanför flodens vatten, och han lyfte sin högra och sin vänstra hand mot himlen och svor vid honom som lever för evigt: ”Efter en tid och tider och en halv tid, när det heliga folkets makt är krossad, då ska allt detta fullbordas.”

Jag hörde det men förstod inte, så jag frågade: ”Min herre, vad blir slutet på allt detta?” Då sade han: ”Gå, Daniel, för dessa ord ska förbli gömda och förseglade till den sista tiden. Många ska bli renade och tvättade och luttrade, men de ogudaktiga ska utöva sin ogudaktighet.

Ingen ogudaktig ska förstå detta, men de förståndiga ska förstå det.

Från den tid då det dagliga offret avskaffas och förödelsens styggelse ställs upp ska det gå 1 290 dagar.

1 tanke på “Han kommer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s