Profeten Jesaja i samtal med Majestätet

Låt oss lyssna till vad Gud säger till människor genom sin profet Jesaja. Här talar Gud till människor som befinner sig i samma sinnesstämning som många kristna gör i dag. De är modfällda och oroliga och försöker dölja sin förtvivlan och tysthet. Under lång tid har de bara mött motgångar. De har slutat att tro att Kristi sak någonsin ska ha framgång. Lägg märke till hur Gud resonerar med dem genom sin profet. (Citat från Jesaja 40, från ”Lär känna Gud av J.L. Packer)

.Se på mina gärningar, säger Gud. Skulle ni kunna uträtta något sådant? Finns det någon människa som skulle kunna det.”Vem har mätt vattnet i sin kupade hand och mätt upp himlens vidd med sina fingrar? – Jag är det, annars skulle jag inte kunnat skapa den här världen. Se din Gud.

Se på folken fortsätter Gud.. De stormakter ni känner vånda inför. Men jämför er gud med de makter ni känner sådan vånda inför .. alla folk är som en ingenting inför honom, mindre än noll. Se din Gud. Ta sedan en titt på världen. Hur stor den är, variationsrik och sinnrikt sammansatt … Den väldiga himlen över den..

Men vad är denna mäktiga planet jämfört med Gud. För honom som tronar över jordens rund är invånarna som gräshoppor. Han breder ut himlen som ett flor, spänner ut den som ett tält att bo under. Vi är alla obetydliga i jämförelse med världen, världen å sin sida är obetydlig i förhållande till Gud. Jorden är hans fotpall och han tronar tryggt över den. Han är större än världen och allt vad som finns i den. All febril aktivitet bland alla dessa människor berör honom inte mer än vad syrsornas spel berör oss.

Se din Gud.

För det fjärde säger Gud genom Jesaja, se på världens stora män, se också på kommande världshärskare, diktatorer och imperiebyggare som kan kasta hela klotet ut i krig. Tror du verkligen att det är dessa stora män som bestämmer hur världshändelserna skall utvecklas? Tänk till igen, för Gud är större än världens stora. Han är den som tronar över alla världens härskare. Se din Gud!.

Vet du inte? Har ni inte hört att HERREN är en evig Gud som har skapat världens ändar? Han blir inte trött och han mattas inte. Vad är det för fel på er? Har ni inbillat er att jag, skaparen har blivit gammal och trött? Är det aldrig någon som har talat om sanningen om mig för er?

Vad vi verkligen behöver är att ”vänta på Herren” och begrunda hans majestät, till dess vår kraft förnyas genom att de här sanningarna skrivs in i våra hjärtan. Var inte rädd. Lyssna på den helige Ande, sanningens Ande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s