Det ledarskap som tjänar Gud på bibelns villkor har det inte lätt i dag

Dagens församlingar är satta under hårt tryck, börjar Ingemar Helmner sin veckokrönika i Hemmets Vän. Rådande tidsanda står ofta i kontrast till bibeln moral och etik och trycket från opinionsbildare och massmedia skrämmer många kristna förkunnare till tystnad där man borde höja rösten

Och predikan har mer och mer utvecklats till ett allmänt må-bra budskap i stället för att presentera Jesus och honom som korsfäst, död men uppstånden. Har saltet mist sin sälta?

David Wilkerson på besök i Sverige 2004

Vid sitt besök i Sverige och Filadelfiakyrkan i Stockholm 2004 levererade David Wilkerson ett profetiskt budskap som fått en förnyad aktualitet i våra dagar.

”Herren har något emot de evangeliska kyrkorna i Sverige. Det kan sammanfattas i ett enda ord: APATI. (eg. likgiltighet) Detta är er andliga väckarklocka. Ni har kommit till den punkt när ni har förlorat kraften, den Helige Ande, på grund av apati. Det sade David Wilkerson för över 20 år sedan.

Ni är nöjda med att komma till kyrkan, följa programmet, formaliteterna, lovsångerna,organiserandet och försöka finna makt i samhället. Ni har blivit toleranta och det är vad Gud hör både från kyrkan och samhällets toppar.

Det finns ingen som böjer knä och i bönens kraft bryter ner dessa fästen. Det finns inga tårar, det finns ingen smärta, ni har blivit så toleranta, sade David Wilkerson

Den Helige Ande säger: Det är apati. Receptet mot apati är NÖD. Men det är inte många som vill höra det. Vi vill inte gråta. Om vi vill ha väckelse så skulle bönemötet vara den mest besökta kvällen.”

Högmodet är Amerikas synd, och apatin (likgiltigheten) den svenska.

Allt färre svenskar besöker en gudstjänst kan vi läsa i Dagen. Trots dessa nerslående uppgifter fortsätter dock en livaktig religiös minoritet sin verksamhet. Ganska regelbundet. Ca 2.6 miljoner människor var någon gång under förra året själva på plats i en kyrka eller eller annan religiös byggnad för att delta. Men enbart en mindre grupp, ca 5 %, deltar mer regelbundet.

Kanske att Guds folk behöver göra ett omtag, tänka igenom vår situation, ta några steg tillbaka och börja på nytt. Kanske tillsammans med den helige Ande peka tydligare på Jesus, den uppståndne frälsaren. Åter aktualisera hans återkomst och vikten av att vara redo för den dagen.

Och i väntan på detta: hålla gudstjänst som Gud har uppdragit åt oss och Jakob har stadfäst enligt (Jakobs brev 1:27)

Men att ta hand om föräldralösa barn och änkor i deras nöd och hålla sig obesmittad av världen, det är en gudstjänst som är ren och fläckfri inför Gud och Fadern.”

Det ligger en vapenrustning och väntar på att vi ska börja använda den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s