Bibeln, en öppen bok för öppna människor

I bibelns första kapitel, Matteusevangeliet, räknas Jesu släkttavla upp i kronologisk ordning. Av någon anledning är kronologin viktig för Gud att redovisa.

Från denna vet vi bl.a. varifrån Jesus härstammar.

Han hade ett uppdrag från Gud och när han hade fullgjort det tog ett moln honom upp till himlen.

”Därifrån igenkommande för att döma levande och döda”

Kan vi även i denna fas få hjälp av Guds kronologiska sätt att verka och redovisas även i annan text än bara Jesu släkttavla t.ex. Finns det en kronologisk ordning i Guds sätt att leda sitt folk fram till målet, himlen?

Tidpunkten för Jesu igenkommande har sysselsatt många, även lärjungarna ville veta när det var dags. Många trodde också att det var väldigt nära. Jesus var i en mening väldigt förtegen, men gav oss också en samling tidstecken när tidpunkten närmade sig. Tecken som till stor del återfinns i Matteus 23-24 men även på andra ställen i bibeln. Tecken han redovisar även på andra ställen i bibeln.

Men han har också sagt att ingen vet tidpunkten för sitt återkommande. inte ens Sonen vet, säger han.

”Om inte ens sonen vet är det väl lönlöst för oss att försöka finna ut, har de flesta bibelläsare tänkt. Trots detta har det gjorts försök men i brist på fakta har man misslyckats. Fakta som bara kan verifieras kan bara av bibeln själv.

Det är också vad som skett i dessa dagar.

Jesus säger också, i Matt 24, bl.a.

”Och detta evangelium om riket ska förkunnas i hela världen till ett vittnesbörd för alla folk. Sedan ska slutet komma”.

Alla folk skall alltså höra evangelium innan slutet. Kan detta vara en anledning att Jesus sade sig inte veta tidpunkten när slutet skulle komma. Han kunde inte veta hur lång tid det skulle ta innan alla folk var nådda, och därmed slutet? Bara Gud visste det

Den enda källa som kan åberopas för ytterligare forskning är Bibeln och därmed vad Gud ville att vi skulle veta. Det blir naturligtvis lättare om någon sammanställer uppgifterna i bibeln och presenterar dem i ett för alla läsbart format.

Anders Gärdeborn, Västerås, har i en bok, ”Mästerdirigentens verk” presenterat Guds kronologi och logik när det gäller Guds avsikt med skapelsen – OCH när det är dags för honom att avsluta sitt verk på jorden.

Alla uppgifter i boken verifieras av Bibeln, enligt Anders Gärdeborn.

Boken kan beställas på nätet: Www.masterdirigentensverk.se

Googla på namnet Anders Gärdeborn så kan du läsa mer av hans forskning i skrifterna

PS

Om bibeluppgifterna ligger i linje med Guds kronologi som den redovisas av Anders Gärdeborn kan du glädja dig åt att dagen är fastställd i himlen, och att den ligger nära i tid.

Jag tror att när den siste hedningen är bärgad, är slutpunkten också nådd.

Stigmelin.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s